Thema: gerichte chaos.

“Je ziet niet één wereld, het zijn er meer.”

‘Onder het pseudoniem (Harry) Bloyd ben ik sinds 1991 als kunstenaar actief. Ik publiceerde gedichtenbundels, fotoboeken en componeerde muziek voor klassieke gitaar. Ook exposeerde ik regelmatig, vorig jaar nog in Artishock.

Vier jaar geleden kreeg ik een hersenbloeding, waardoor ik mijn baan als ontwerper railbeveiliging kwijtraakte en in een uitkering belandde. Ook gitaarspelen lukt niet meer, zodat ik nu alleen nog schrijf en fotografeer.

Ik vergelijk tijdperken met seizoenen. Tussen zomer en winter en winter en zomer zitten de herfst en lente. Dat zijn periodes van overgang waarin niet alles duidelijk is en elementen van verschillende seizoenen in elkaar overgaan. Het tijdperk waarin wij leven vergelijk ik met de periode van 200 – 600 na Christus: de herfsttij van onze westerse beschaving met onder andere volksverhuizingen, vermaak en erotiek.

Mijn thema is Gerichte chaos en ik koos voor kunstenaars die volgens mij via meerdere beelden of gelaagdheid in de kunstwerken overgang tot uitdrukking brengen. Zodat je denkt: waar kijk ik toch naar? Neem bijvoorbeeld het schilderij van Peter van den Akker: je ziet niet één wereld, het zijn er meer. En het object van het ei met benen: wat is het toch? Ook het surrealistische in het werk van Peter van Oostzanen vind ik sterk, omdat daarin fantasie en realisme samenkomen.’