Thema: Durf.

“Ik kan ontroerd raken van kunst.”

Helen Weeda is creatief therapeut en werkte twee jaar geleden mee aan het Pop-up Museum SMAAK in Amersfoort in het Pieter Blokland-huis. ,,Molenschot is volkomen anders dan SMAAK”, vertelt Helen.

,,De inrichting is anders, de kunst hangt in de gangen. Het is wat nieuws voor Soest en daarom doe ik ook mee als gastconservator. Ik zie er naar uit, ik vind het vooral heel leuk om andere mensen te ontmoeten.”

Helen is benieuwd naar de reacties van de bezoekers van het Pop-up museum in Soest. ,,Mijn collectie is heel divers en tweeledig. De gangen moeten fleurig gehouden worden, somberheid heb ik vermeden voor het Pop-up museum. Abstracte kunst is mooi en dan met vrolijke kleuren. Ik heb mijn collectie ‘Durf’ genoemd. Moderne kunst is de durf van de kunstenaar.”

,Wanneer de bezoekers behoefte aan uitleg hebben dan geef ik die graag. Reacties kunnen zo wisselend zijn. Kunst is een subjectief iets. Wat voor de een prachtig is, zegt de ander niets. Dat mag en dat is juist het mooie van kunst. Ik kan ontroerd raken van kunst, dan sta ik voor een schilderij en barst ik zomaar in huilen uit.”
Een maand lang creativiteit in de gangen van Molenschot is ook voor kunstliefhebber Helen iets om naar uit te kijken. Zij verheugt zich dan ook op het Pop-up Museum. ,,Het uitzoeken van de werken, het ophangen en vervolgens het contact met de mensen, dat is iets om je op te verheugen. Ik hoop en verwacht dat er veel belangstellenden komen en dat mensen enthousiast voor kunst worden gemaakt. Dat het museum in Molenschot is vind ik een mooie symboliek. Zo wordt het verzorgingshuis een onderdeel van het gemeenschappelijk leven.”

,,Wanneer de bezoekers behoefte aan uitleg hebben dan geef ik die graag. Reacties kunnen zo wisselend zijn. Kunst is een subjectief iets. Wat voor de een prachtig is, zegt de ander niets. Dat mag en dat is juist het mooie van kunst. Ik kan ontroerd raken van kunst, dan sta ik voor een schilderij en barst ik zomaar in huilen uit.”

Een maand lang creativiteit in de gangen van Molenschot is ook voor kunstliefhebber Helen iets om naar uit te kijken. Zij verheugt zich dan ook op het Pop-up museum. ,,Het uitzoeken van de werken, het ophangen en vervolgens het contact met de mensen, dat is iets om je op te verheugen. Ik hoop en verwacht dat er veel belangstellenden komen en dat mensen enthousiast voor kunst worden gemaakt. Dat het museum in Molenschot is vind ik een mooie symboliek. Zo wordt het verzorgingshuis een onderdeel van het gemeenschappelijk leven. ”