Thema: beweging.

“Ik val op kunstwerken waar beweging in zit.”

‘Omdat ik altijd muziek in mijn hoofd heb, had ik als thema Muziek willen kiezen. Maar al zoekende vond ik daar geen interessant werk bij. Toen ik bij de Kunstuitleen keek wat er zoal was, kwam ik erachter dat ik op kunstwerken val waar beweging in zit. En gaandeweg besloot ik dat dat mijn thema moest worden.

Vroeger heb ik zelf ook geschilderd. Aanvankelijk vooral landschappelijke onderwerpen, maar later ontdekte ik dat ik een voorkeur heb voor het abstracte. Op figuratief werk raak ik sneller uitgekeken. Daarom heb ik als gastconservator ook voornamelijk abstract werk gekozen.

Bij het ene kunstwerk zorgt de schilderstijl voor beweging, bij het andere zit het in het onderwerp. Zo heb ik ook wat organische, bloemachtige werken gekozen, omdat alles wat groeit in beweging is. In mijn laatste doek zou je de achterkant van een wegrijdende auto kunnen zien. Dat lijkt mij een mooie afsluiting.

Beweging past bij mij. Tot mijn 20-ste volgde ik muziek- en balletlessen, klassiek, modern en jazz. Tegenwoordig zing ik in drie koren en doe ik allerlei vrijwilligerswerk.
Opvallend is ook dat de kleur oranje vaak bij mij terugkeert. Niet alleen in vrijwel alle schilderijen die ik voor het Pop-up museum uitkoos, maar ook in mijn kleding. Bovendien werk ik bij Oranje: zondags ben ik vrijwilliger bij Paleis Soestdijk.’