Thema: vrolijkheid.

“Ik hoef niet alle details te zien.”

‘De mensen die hier wonen, hebben vrolijkheid nodig, wat meer spanning. Zorginstellingen hebben een somber imago en er hangt vaak wat vlakke kunst. Dat wil ik doorbreken. Ik verwacht dat kleur en opfleuring het hier goed zal doen. Daarom koos ik ook voor aansprekende kleuren.

Mijn thema sluit daarbij aan: vrolijkheid. Ik ben altijd een vrij impulsieve kunstkoper geweest. Bij ons thuis hangen aardig wat schilderijen. Ik kocht kunst als iets me aansprak, als ik dacht: dat is mooi.

Voor mijn keuze keek ik eerst naar de kunstwerken in mijn eigen huis. Sommige schilderijen zijn enigszins abstract. Enigszins hoor, het is niet zo dat ik alle details moet zien, maar ik wil ook niet denken: dat kan mijn kleinkind ook. Ik wil graag kunnen zien wat het voorstelt, wat de schilder bedoelde. Ook de sfeer en de kleuren moeten me aanspreken.

Zo ben ik ook te werk gegaan als gastconservator. Al met al ben ik enkele dagen bezig geweest met uitzoeken. Alle doeken passen in mijn thema. En dat past weer bij mij, want ik heb een positieve levensinstelling.’